Zselatin
Osztályozás:
A zselatin egy fehérjetermék, amelyet kollagén főzésével nyernek. A főzés során nyert zselatin színtelen és íztelen. A kollagén az emberben a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje, amely a bőrben, a csontokban, az inakban és a szalagokban található. A kollagén fontos a szövetek szerkezetéhez és szilárdságához. A zselatin meleg vízben feloldódik, és lehűtve kocsonyás állagot vesz fel. A zselatint por és granulátum formájában használják.
A zselatin 98-99%-ban fehérje, és olyan aminosavakat tartalmaz, mint a glicin, prolin, valin, hidroxiprolin és glutaminsav, valamint kis mennyiségben ásványi anyagokat, mint a nátrium, kalcium, foszfor és folsav.
A gelatint elsősorban az ízületek és a csontok egészségére gyakorolt pozitív hatásai miatt használják, segít az osteoarthritis - az ízületek nem gyulladásos károsodása (kopása) - kezelésében. Javítja a bőr és a haj megjelenését. Glicintartalmának köszönhetően támogatja az agyműködést és javíthatja a figyelmet. A glicin javíthatja a mentális egészséget, segít enyhíteni a skizofrénia és a kényszerbetegség tüneteit, javítja az alvást is.
. A zselatin 98-99%-ban fehérje, és olyan aminosavakat tartalmaz, mint a glicin, prolin, valin, hidroxiprolin és glutaminsav, valamint kis mennyiségben ásványi anyagokat, mint a nátrium, kalcium, foszfor és folsav.
A gelatint elsősorban az ízületek és a csontok egészségére gyakorolt pozitív hatásai miatt használják, segít az osteoarthritis - az ízületek nem gyulladásos károsodása (kopása) - kezelésében. Javítja a bőr és a haj megjelenését. Glicintartalmának köszönhetően támogatja az agyműködést és javíthatja a figyelmet. A glicin javíthatja a mentális egészséget, segít enyhíteni a skizofrénia és a kényszerbetegség tüneteit, javítja az alvást is.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?