Zöld kávé
A zöld kávé az egyik legnépszerűbb fogyókúrás étrend-kiegészítő. Pörköletlen zöld kávébabot használnak. A pörkölés után a kávé elveszíti pozitív egészségügyi előnyeit, mivel az antioxidánsok elvesznek. A zöld kávé antioxidánsokat, klorogénsavat és koffeint tartalmaz. Az említett anyagoknak köszönhetően energiát biztosít, segíti a fogyást, csökkenti az idegrendszeri betegségek kockázatát, öregedésgátló, mérsékli a szabad gyökök hatását, megelőzi a szívbetegségeket, megelőz bizonyos rákos megbetegedéseket, segít csökkenteni a vércukorszintet, csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát és lassítja a kialakulását, valamint segít csökkenteni a rák kockázatát. A zöld kávé mellékhatásai közé tartozhat a szorongás, idegesség, álmatlanság, gyomorpanaszok vagy fejfájás az arra érzékenyeknél.