Ziziphus jujuba
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Kínai jujube
Ez egy Dél-Ázsiában őshonos gyümölcsfa. Gyümölcsei piros vagy barna színűek, amelyeket kínai datolyának neveznek. A datolyát frissen, szárítva és kandírozva fogyasztják. A jujube-ot gyakran használják a ginzenggel együtt. A termés mellett a magokat is gyűjtik. A jujube flavonoidokat, triterpenoidokat, olajsavat, zizifint, B-, A-, C- és E-vitaminokat, az ásványi anyagok közül pedig főként magnéziumot, foszfort, káliumot, nátriumot, cinket, vasat, jódot és kobaltot tartalmaz. Számos anyagának köszönhetően elősegíti az alvást, csökkenti a gyulladást, a lázas állapotokat, erősíti az immunrendszert, javítja az emésztést és csökkenti a vér koleszterinszintjét. Emellett segít megelőzni a petefészekcisztákat is.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?