Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Xilit

Osztályozás:

A xilit egy szerves vegyület, amelyet fa- vagy nyírfacukornak is neveznek. Cukorka, rágógumi, fagylalt, csokoládé, lekvárok és asztali édesítőszerek összetevőjeként használják. Az alacsony kalóriatartalma miatt cukor helyett használják, és nem emeli a vércukorszintet. A xilit megtalálható gyümölcsökben, különösen a málnában, a szilvában és az eperben, zöldségekben, kukoricában, zabban, gombában és nyírfában. Mivel finomított édesítőszer, nem tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat vagy fehérjét. A xilit segíti a fogyást, fenntartja a vércukorszintet (cukorbetegeknél, elhízottaknál), segít megelőzni a fogszuvasodást és megelőzi az ínygyulladást, növeli a kalcium felszívódását az emésztőrendszerben, és harcol a Candida albicans élesztőgomba ellen.

A xilit számos előnye közül az egyik, hogy nem károsítja a fogainkat és nem képez fogszuvasodást. Éppen ellenkezőleg! Sőt, megelőzőleg hat a fogszuvasodásra. Íze és állaga hasonló a fehér cukoréhoz.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?