Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

D3-vitamin

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Kolekalciferol
D3-vitamin vagy Kolekalciferol a D-vitamin egyik alapformája. Kolekalciferol a D3-vitamin inaktív, nem hidroxilált formája. A legnagyobb mennyiség akkor termelődik, amikor a bőr napfénynek van kitéve, a termelés az életkor előrehaladtával csökken. Ezért a D3-vitamin állati eredetű élelmiszerekből (halolaj, tojássárgája, máj, tej) nyerhető. D3-vitamin-kiegészítő lanolinból készül, amelyet báránygyapjú mosásával nyernek. Ez egy viaszos anyag a juhok gyapjából. A biológiailag hozzáférhető D3-vitamin gyorsan átalakul és felszívódik a szervezetben. A D3-vitamin fontos szerepet játszik a csontok egészségében, a fogak egészségében, és a legújabb tanulmányok szerint nagyon fontos vitamin az immunitás támogatásában vagy a légúti betegségek kockázatának csökkentésében.
  • Hozzájárul a normál immunrendszer működéséhez.
  • Társul a normális csontok egészségének fenntartásához.
  • Társul a normális izomműködés fenntartásához.
  • Társul a normális fogak egészségének fenntartásához.
  • Társul a sejtosztódási folyamatban.
  • Társul a normális kalcium és foszfor felszívódásához és hasznosulásához, és támogatja a vér normál kalciumszintjének fenntartását.
A mi éghajlati övezetünkben a D3-vitaminnal és K2-vitaminnal való kiegészítés szinte elengedhetetlen az egészség és az immunitás érdekében. Kivételt képeznek a nyári és tavaszi napsütéses napok, amikor a D3-vitaminhoz a napsugarakból juthatunk. A D3-vitamin akkor szintetizálódik, amikor az UVB-sugárzás közvetlenül a bőrt éri, és a szervezet képes az így nyert D3-vitamin-t elraktározni. Nyáron néhány perc napsütésben töltött idő, amíg a bőr enyhén rózsaszínű nem lesz, 10 000-50 000 NE D-vitamint termel. Ami majdnem 1000-szerese az ajánlott napi adagnak. A napfényhiány a nyugati fejlett népességben (akár 60%) depresszióval, szorongással, a csontok rossz egészségével, az immunrendszer károsodásával vagy a hormonháztartás zavarával hozható összefüggésbe.






A kolekalciferol a májban hidroxilálódik kalcifediollá, amely a vesében ismét hidroxilálódik kalcitriollá, a D3-vitamin legaktívabb hormonális formájává. A D3-vitamint az emberi szervezet jobban hasznosítja, mint a D2-vitamint.

A D3-vitamin hiánya csontfejlődési rendellenességeket, izomgyengeséget, fogszuvasodást és számos törést okoz, különösen gyermekeknél. Emellett a hiány idegrendszeri zavarokat, depressziót, alvászavarokat és ingerlékenységet is okoz.

Az Edmontoni Egyetem kutatói 2014-ben publikáltak egy tanulmányt, amelyben rámutattak egy hibára a D-vitamin ajánlott napi adagjában. Rámutattak, hogy az ajánlott 600 NE nem elegendő egy egészséges ember szükségletének kielégítésére. Az adagnak majdnem 15-ször nagyobbnak, azaz napi 8895 NE-nek kellene lennie [1]. Ezt az adagot a napfényből vagy étrendkiegészítőből kapjuk. A K2-vitamint célszerű a D3-vitaminnal együtt szedni, mert a K2-vitamin elősegíti a megfelelő kalciumlerakódást a csontokban, ami megakadályozza, hogy a kalcium felhalmozódjon az erekben. A K2-vitamin megtisztítja az ereket a kalciumtól, és a kalciumot a csontokba szállítja.




A termékünkben mindezt figyelembe vettük BrainMax D3-vitamin és K2, D3 5000 NE / K2 mint MK7 150 mcg. j
Ez az alapvető D3 és K2 vitaminok szinergikus kombinációja magas biológiai hozzáférhetőséggel a csontok, fogak, érrendszer egészségének és az immunrendszer támogatására.
  • 1 kapszula 5000 NE D3-vitamint (lanolinból származó kolekalciferol) és 150 mcg K2-vitamint tartalmaz MK7 formájában.
  • A németországi Kappa Bioscience által gyártott K2 szabadalmaztatott formája MK7 formájában K2VITAL®DELTA.
  • A K2-vitamin MK7-ként K2VITAL®DELTA stabilabb és jobban hasznosítható a szervezetben, mint a K2-vitamin más formái, és növeli a D3-vitamin biológiai hozzáférhetőségét.
  • A K2-vitamin MK7-ként K2VITAL®DELTA a szervezetben 48-szor hosszabb felezési idővel rendelkezik, mint a K2-vitamin hagyományos formái. Ez sokkal hatékonyabbá teszi a kalcium lerakódásának megakadályozásában az erekben. Tisztítja az ereket és kalciumot juttat a csontokhoz, így támogatja a csontok normális egészségét.
  • A kurkuma mint funkcionális töltőanyag biológiai minőségben került felhasználásra, amelynek több mint 500 igazolt pozitív hatása van az emberi szervezetre.
  • A termék nem tartalmaz ballasztanyagokat(etikát).



Referencia:

1. A Statistical Error in the Estimation of the Recommended Dietary Allowance for Vitamin D, Paul J. Veugelers* és John Paul Ekwaru; School of Public Health, University of Alberta, 350 University Terrace, Edmonton, AB T6G 2T4, Canada. Hivatkozás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4210929/


Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?