Vas
Osztályozás:
A vas alapvető ásványi anyag, amely a hemoglobin nevű fehérje segítségével segít az oxigén szállításában a szervezetben. A szervezetben lévő vas mintegy ⅔-át a hemoglobin teszi ki. Az oxigén testszerte történő szállítása mellett számos létfontosságú funkció fenntartásában segít, befolyásolja a testhőmérséklet szabályozását, és támogatja az immunrendszert. A vas felszívódását javító C-vitamin fogyasztása ajánlott; a tejtermékek csökkentik a vas felszívódását. A vas megtalálható a vörös húsokban, gabonafélékben, aszalt gyümölcsökben, céklában, babban, étcsokoládéban és vörösborban.A vashiány vérszegénységet, fáradékonyságot okoz, befolyásolja az agy és az immunrendszer működését, rontja a fertőzések elleni küzdelem képességét, hajhullást és körömkárosodást okoz.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?