Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Ubiquinol

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Kaneka Ubiquinol™

Az Ubikinol a Q10 koenzim redukált formája, amelyet a szervezetünk természetes módon tartalmaz. A termelés 20 éves korig növekszik, 30 év után csökkenni kezd. zsírban oldódik és könnyebben felszívódik, mint a Q10 koenzim. Megtalálható a szívben, májban, vesében, szójaolajban, marhahúsban, makrélában és földimogyoróban.

A CoQ10-nek két formája van: ubikinon és ubikinol . Ubikinol, a CoQ10, a szervezetben ubikinonból keletkezik. Az életkor előrehaladtával mindkét forma szintje csökken. Már 20 éves korban csökkenni kezd a szervezetünk által biztosított ubikinon mennyisége. A szervezet emellett elveszíti azt a képességét is, hogy az ubikinonból ubikinolt állítson elő. Egyik elsődleges funkciója a segít energiát létrehozni a sejtjeinkben . Részt vesz a adenozin-trifoszfát (ATP)amelyek tovább vesznek részt a energia sejteken belüli átvitelében.
A CoQ10 90%-át a vérben található Ubikinol teszi ki, és ez a legjobban felszívódó forma. Ezért ajánlott olyan étrend-kiegészítőket választani, amelyek az ubikinol valamelyik formáját tartalmazzák.

A másik fontos szerepe, hogy antioxidánsként szolgál, és védi a sejteket az oxidatív károsodástól. Az antioxidáns hatású, elősegíti a szív egészségét, csökkenti a vérnyomást, segít megelőzni az érelmeszesedést, csökkenti a koleszterinszintet, növeli a termékenységet, fokozza az energiát, és javíthatja a Parkinson-kór tüneteit. A napi ajánlott adagok: 30 évesnél fiatalabbaknak: 30 mg, 30-40 éveseknek: 60 mg, fáradtság esetén: 100 mg, 40-50 éveseknek: 100 mg, 50 éveseknek és idősebbeknek: 100 mg. Mellékhatások közé tartozik a hányinger, étvágytalanság, fejfájás, hasmenés és kiütés.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?