Tökmag
Fehérjéket tartalmaznak, különösen a triptofán nevű aminosavat (befolyásolja a jó hangulatot). A tökmag elősegíti az egészséges fogyást és a szervezet vízelvezetését. Erős méregtelenítő hatásuk van. A tökmagok növényi zsírokat tartalmaznak, köztük omega-3 telítetlen zsírsavakat. Ezek csökkentik a vér koleszterinszintjét, jótékonyan hatnak a bőrre, megakadályozzák a hajhullást és pozitív hatással vannak az emésztőrendszerre.
A tökmag gazdag antioxidánsokban , például E-vitaminban és karotinoidokban. A karotinoidok nélkülözhetetlenek a betegségekkel szembeni védelemhez, mivel erősítik az immunrendszert. A karotinoidok a bőr rugalmasságának megőrzése érdekében a kollagént is serkentik. Emellett a tökmagban található antioxidánsok védelmet nyújtanak a szabad gyökök ellen és csökkentik a gyulladást, ezzel is bővítve az egészségügyi előnyök listáját.
Mellett természetes forrása az alvást elősegítő triptofán nevű aminosavnak. A tökmag napi beviteli mennyisége 15 gramm.