Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Telített zsírsavak

Osztályozás:

A telített zsírsavak állati és növényi olajokból származnak. A táplálékkal bevitt telített zsírsavak gazdag forrásai közé tartozik a vajzsír, a húszsír és a trópusi olajok (pálmaolaj, kókuszolaj és pálmamagolaj). A zsírsavak csökkent telítettsége a kettős kötésekhez kapcsolódik. Ezek csak az egyszeresen telítetlen (egy kettős kötés a láncban) és a többszörösen telítetlen (két vagy több kettős kötés) zsírsavakban találhatók. A zsírsavakat a lánc hossza vagy a szénatomok száma szerint is fel lehet osztani. Minden zsírsav a szén, a hidrogén és az oxigén elemeiből áll. Kémiai értelemben a zsírsavak kifejezetten alifás szénhidrogénlánccal rendelkező karbonsavak.

A telített zsírsavak (telített zsírsavak) nem tartalmaznak kettős kötést a láncban. Hosszú egyenes láncokat alkotnak.Főként az állati zsírokban nagy mennyiségben találhatóak telített zsírsavak, mint energiatartalék. A telített zsírsavak azért fontosak a táplálkozásban, mert képesek megemelni a vérzsírszintet.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?