Szerves nádcukor
Az organikus nádcukor olyan finomítatlan cukor, amelyből eltávolították a rákkeltő és környezetre káros növényvédő szereket. A nádcukor cukornádból készül. A cukornád világos színe és teljes íze jellemzi, mivel kevésbé van feldolgozva, és ezért a cukornádban lévő tápanyagok közül sokat megtart. Szacharózból, fruktózból és glükózból áll. Tartalmazpolifenolokat, kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, rezet, cinket, mangánt, A- és B-vitamint, 17 aminosavat és antioxidánsokat. Az alacsony glikémiás indexének köszönhetően cukorhelyettesítőként szolgál.
Az antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Támogatja a máj és a lép működését. Energiát ad a szervezetnek, javítja a koncentrációt és a memóriát. Növeli a vérnyomást.
A nádcukor túlzott használata megemelheti a vércukorszintet és súlygyarapodást okozhat.
A cukorbetegek és cukorallergiások kerüljék a nádcukor használatát.