Spenót vetése
A spenót magas tápanyagtartalma és alacsony kalóriatartalma miatt szuperélelmiszer. Előnye, hogy egyszerű feldolgozásának köszönhetően könnyen beilleszthető az étrendbe. A spenót vasat, antioxidánsokat, béta-karotint, fehérjét, C-, A-, K-, E-, B6-vitamint, kalciumot, magnéziumot, káliumot, foszfort és rostot
A spenótban található antioxidánsok a lutein és a zeaxantin. Ezek segítenek biztosítani a jó látást. Az hályogtól, az időskori makuladegenerációtól és más szemproblémáktól is védelmet nyújtanak. A spenótban található A-vitamin segítfenntartani a normál látáshoz nélkülözhetetlen nyálkahártyákat.
A spenót ezen anyagoknak köszönhetően optimalizálja a vércukorszintet, antioxidánsként működik, a szív- és érrendszeri betegségek kezelésében alkalmazzák, csökkenti a gyulladást, javítja a csontok egészségét, energiát biztosít, segít csökkenteni a magas vérnyomást, támogatja az emésztőrendszert, segít a székrekedés ellen és hozzájárul a haj minőségéhez és a bőr minőségéhez.