Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Sarkvidéki szeder gyümölcskivonat

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Rubus Arcticus gyümölcskivonat

A sarkvidéki szeder, más néven északi szeder vagy sarkvidéki málna egy cserje, amely elsősorban Oroszország északi részein, Szibériában és a Távol-Keleten nő. A szeder bogyói tele vannak C-vitaminnal, citromsavat, almasavat, tanninokat és illóolajokat tartalmaznak, amelyek a gyümölcs jellegzetes ízét és aromáját adják. A szeder nagyon ízletes, és leggyakrabban frissen fogyasztják, de lekvárt, gyümölcslevet, bort vagy likőrt is készítenek belőle.

A gyümölcs kivonata fájdalomcsillapítóként hat, gyulladáscsökkentő hatású, különösen a szájüreg, a torok és a húgyutak gyulladásainál segít. Jótékonyan hat emésztési zavaroknál (hasmenés, gyulladásos bélbetegségek, gyomorfájás), jótékonyan hat köhögésre és elősegíti a sebgyógyulást. A szeder a hagyományos kínai orvoslásban is használatos, a gyümölcs mellett a leveleit is használják.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?