Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Sáfrány

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Sáfrány

A szafran egy fűszer, amelyet sós és édes ételekhez egyaránt használnak. A sáfrány egy évelő, szár nélküli fűszernövény, a virágok világos lila színűek, amelyekben a porzók vannak, amelyeket betakarítanak. 3 biológiailag aktív anyagot tartalmaz: a sáfrány illatáért felelős szafranált, a sáfrány kesernyés ízét okozó pikrocrocin-t és a színezőanyagot, a krocin-t.

A sáfrány tartalmaz továbbá karotinoidokat, mangánt, C-vitamint, B2-vitamint, szénhidrátokat, fehérjét, kalciumot, rezet, vasat, magnéziumot.

A szervezetre számos pozitív hatása van. Amellett, hogy támogatja a szem egészségét, segít a makuladegeneráció kezelésében, javítja a memóriát, serkenti a női hormonokat, növeli a libidót és enyhíti a PMS tüneteit. Elősegíti a haj növekedését is, erősíti az immunitást, segít a megfázás és a láz kezelésében. A szafran segít a vércukorszint szabályozásában is, álmatlanság ellen is hat, segít az asztma kezelésében és segíti az emésztést.


Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?