Quercetin
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Quercetin
A quercetin egy gyümölcsökben és zöldségekben található flavonoid. Ez az egyik legnagyobb mennyiségben előforduló antioxidáns a táplálékban, és fontos szerepet játszik abban, hogy a szervezet felvegye a harcot a szabad gyökökkel, ami összefüggésbe hozható a krónikus betegségekkel. Növényi pigmentnek számít, és elsősorban a piros, narancssárga gyümölcsökben és zöldségekben fordul elő. Emellett antioxidáns hatása révén megakadályozhatja a szabad gyökök okozta sejtkárosodást. A kvercetin gyulladáscsökkentő hatású, elősegíti a légutak egészségét, csökkenti az asztmás rohamokat, csökkenti a fájdalmat, védi a szív- és érrendszert, erősíti az immunrendszert, csökkenti a hisztaminszintet (az allergiában termelődő vegyi anyag).
A kvercetinben gazdag étrend megelőzőleg hathat a rák ellen, vagy segíthet megelőzni az olyan neurodegeneratív betegségeket, mint az Alzheimer- vagy a Parkinson-kór. A kvercetin többek között antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek szinte minden baktérium ellen hatásosak, különösen a gyomorral és a belekkel kapcsolatos baktériumok ellen, segít az allergiák, bőr- és húgyúti problémák esetén.
A kercetin szerepet játszik az immunrendszer külső "veszélyre adott válaszának szabályozásában a sejtkináz és a foszfatáz, kétféle enzim és a sejtek megfelelő működéséhez szükséges membránfehérje révén.
A kercetin szerepet játszik az immunrendszer külső "veszélyre adott válaszának szabályozásában a sejtkináz és a foszfatáz, kétféle enzim és a sejtek megfelelő működéséhez szükséges membránfehérje révén.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?