Quatrefolic ®
Osztályozás:
Egyéb nevek:
az (S)-5-metil-tetrahidrofolát glükozaminsója
Quatrefolic® egy negyedik generációs folsav, egy innovatív élelmiszer-összetevő, amelyet úgy terveztek, hogy minden olyan területen, ahol a folsav és a folsav pótlása előfordul, tápanyagként hat. Ez az (S)-5-metil-tetrahidrofolát glükozaminsója, amely szerkezetileg hasonló a folsav redukált és aktív formájához. Nagyobb stabilitást, vízoldhatóságot és nagyobb rugalmasságot biztosít.
A fólát a B9-vitamin természetes, aktív formája, amely az élelmiszerekben elérhető. A folsav a B9-vitamin szintetikus formája, amely a táplálékkiegészítőkben található, és az emberi szervezet nem képes azt saját maga előállítani, és azt is fel kell dolgoznia a folsav aktív formájává, amihez a metiléntetrahidrofolát-reduktáz (MTHRF) enzimre van szükség.
A folsav aktív formáját biztosítja. A legtöbb ember nem tudja metabolizálni a folsavat, amelyet egy többlépcsős folyamat során metabolikusan aktív 5-metil-tetrahidrofoláttá (5-MTHF) kell átalakítani, ahol a legfontosabb enzim a metilén-tetrahidrofolát-reduktáz (MTHFR), amelyet sok ember nem tud hatékonyan előállítani. A quatrefolic képes áthaladni a gyomor gáton, és főként a vékonybélben szívódik fel, biztosítva a folsav nagyobb mértékű felszívódását.
A folsav támogatja a magzat egészséges fejlődését a terhesség alatt, különösen az idegrendszer egészséges fejlődését. Támogatja az egészséges immunrendszert. Csökkenti a fáradtságot és a kimerültséget. Fontos a vérképzésben.
A folsavhiány növeli a vetélés kockázatát és a baba súlyos idegrendszeri rendellenességeinek kialakulását.
A fólát a B9-vitamin természetes, aktív formája, amely az élelmiszerekben elérhető. A folsav a B9-vitamin szintetikus formája, amely a táplálékkiegészítőkben található, és az emberi szervezet nem képes azt saját maga előállítani, és azt is fel kell dolgoznia a folsav aktív formájává, amihez a metiléntetrahidrofolát-reduktáz (MTHRF) enzimre van szükség.
A folsav aktív formáját biztosítja. A legtöbb ember nem tudja metabolizálni a folsavat, amelyet egy többlépcsős folyamat során metabolikusan aktív 5-metil-tetrahidrofoláttá (5-MTHF) kell átalakítani, ahol a legfontosabb enzim a metilén-tetrahidrofolát-reduktáz (MTHFR), amelyet sok ember nem tud hatékonyan előállítani. A quatrefolic képes áthaladni a gyomor gáton, és főként a vékonybélben szívódik fel, biztosítva a folsav nagyobb mértékű felszívódását.
A folsav támogatja a magzat egészséges fejlődését a terhesség alatt, különösen az idegrendszer egészséges fejlődését. Támogatja az egészséges immunrendszert. Csökkenti a fáradtságot és a kimerültséget. Fontos a vérképzésben.
A folsavhiány növeli a vetélés kockázatát és a baba súlyos idegrendszeri rendellenességeinek kialakulását.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?