Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Pálmaolaj

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Elaeis Guineensis gyümölcsolaj
A pálmaolaj az egyik leggyakrabban használt növényi olaj napjainkban. Népszerűségét viszonylag alacsony árának és sokoldalúságának köszönheti. Ezt a narancsvörös színű folyadékot az olajpálmából, egy afrikai, akár 20 méter magasra is megnövő fából nyerik, amelyet Afrikában, Malajziában és Indonéziában széles körben termesztenek. A pálmaolajat a gyümölcs pépjének préselésével nyerik, amely 50 % olajat tartalmaz. Az olaj antioxidánsok, köztük az E-vitamin forrása, és magas zsírsavtartalma alkalmassá teszi felületaktív anyagok, emulgeálószerek és puhítószerek előállítására. Szintetikus vegyületek széles skálájának előállításához nélkülözhetetlen nyersanyag.


A pálmaolajat elsősorban az élelmiszeriparban használják, de szappanok, gyertyák, bioüzemanyagok, gyógyszerek vagy kozmetikumok előállításához is felhasználják. A kozmetikumokban elsősorban hidratáló tulajdonságai miatt használják. Ez hidratálja és puhítja a bőrt, miközben lágyítja és segít eltávolítani a szennyeződéseket. Emellett habosítja a terméket és meghosszabbítja annak eltarthatóságát.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z