Oregano
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Origanum vulgare
Az oregánó egy illatos gyógynövény, amely leginkább az olasz ételek összetevőjeként ismert. Az oregánó már azóta népszerű, hogy a görögök és a rómaiak az ókorban gyógyászati célokra használták. Az oregano név valójában a görög "oros", azaz hegy és "ganos", azaz öröm vagy gyönyör szavakból származik. Először is, nagyon erős antibakteriális hatása van, sőt, az oregánóról már tanulmányok is készültek, mert úgy vélik, hogy képes gátolni a Escherichia coli és Pseudomonas aeruginosa, két baktériumtörzs növekedését, amelyek fertőzést okozhatnak. Légzőszervi megbetegedések, például asztma, köhögés, allergia és hörghurut kezelésére használják. Segít továbbá fejfájás, húgyúti fertőzések, cukorbetegség, magas koleszterinszint és szívbetegségek esetén.
A mediterrán térségben élő emberek évszázadok óta használják az oregánót gyógyászati célra számos betegség kezelésére, többek közöttasztma, izomfájdalom, görcsök, hasmenés, emésztési zavarok és megfázás. Oregano enyhíti gyulladást, harcol a baktériumok ellenésszabályozza a vércukorszintet.
Az oregánó és más gyógynövények antioxidánsokat biztosítanak. Ezeksegítik a szervezetet a szabad gyökök, azaz a természetes folyamatokból és a környezeti stresszből származó mérgező anyagok eltávolításában. A szabad gyökök felhalmozódása oxidatív stresszt okozhat. Oxidatív stressz sejtkárosodáshoz vezethet, ami számos betegséget eredményezhet.Az oxidatív stressz sejtkárosodáshoz vezethet, ami számos betegséget eredményezhet.
A mediterrán térségben élő emberek évszázadok óta használják az oregánót gyógyászati célra számos betegség kezelésére, többek közöttasztma, izomfájdalom, görcsök, hasmenés, emésztési zavarok és megfázás. Oregano enyhíti gyulladást, harcol a baktériumok ellenésszabályozza a vércukorszintet.
Az oregánó és más gyógynövények antioxidánsokat biztosítanak. Ezeksegítik a szervezetet a szabad gyökök, azaz a természetes folyamatokból és a környezeti stresszből származó mérgező anyagok eltávolításában. A szabad gyökök felhalmozódása oxidatív stresszt okozhat. Oxidatív stressz sejtkárosodáshoz vezethet, ami számos betegséget eredményezhet.Az oxidatív stressz sejtkárosodáshoz vezethet, ami számos betegséget eredményezhet.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?