Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Olívaolaj

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Olea Europaea gyümölcsolaj
Az olívaolaj, más néven a folyékony csoda, a világ egyik legegészségesebb összetevője. Egyedülálló összetétele miatt, amely nagy mennyiségben tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírsavakat és E-vitamint, nemcsak fogyasztásra keresett, hanem az orvosi, gyógyszeripari és kozmetikai iparban is. A mediterrán konyha számára az olívaolaj az egyik alapanyag, de hazánkban is egyre gyakrabban jelenik meg az elkészített ételek összetevői között.


Az olívaolaj első kóstoláskor enyhén kesernyés lehet, ez a polifenoloktartalmának köszönhető. A polifenolok olyan vegyületek, pontosabban az antioxidánsok típusa, amelyeknek számos gyógyászati előnye van amellett, hogy természetes tartósítószerként is működnek. Egyszerűen fogalmazva, minél fanyarabb az olaj, annál több polifenolt tartalmaz. Összességében az olívaolaj az egyik legemészthetőbb olaj. Gazdag egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban, amelyek fontosak a szív- és érrendszerünk számára. Oleinsavat (omega-9) tartalmaz, amely az anyatejnek is összetevője. Az olajsavban gazdag étrend segít a rossz koleszterinszint csökkentésében és a vérnyomás csökkentésében. Az olívaolajban található vitaminok közül az E-vitamin és K.

Az extra szűz olívaolajban található elsődleges antioxidánsok közé tartozik a gyulladáscsökkentő oleokantál és az oleuropein, amely antioxidáns és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Emellett immunrendszerünk működését is serkentheti.

Az extra szűz olívaolaj az első préselésből és közvetlenül a betakarítás után származik. Magához a kinyeréshez nem használnak vegyszereket. A hideg kifejezés azt jelenti, hogy az olajat a feldolgozás során nem melegítették 27 °C-nál magasabbra, így minden tápanyag és vitamin megmarad. Ezenkívül a szüret után azonnal történő gyors feldolgozás biztosítja, hogy az olaj ízletes és friss ízű legyen. Ezért az összes kapható fajta közül ez az első számú olaj.


Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?