Ningpoen gyökér keresztesvirágú
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Scrophularia ningpoensis
A cserje a cserjefélék (Scrophulariaceae) családjába tartozó, magasra növő kétszikű növény, nagy, nyálkás levelekkel és vörösesbarnától a zöldessárgáig változó színű virágokkal. A kínai Zhejiang és Sichuan tartományokban nő. A homoktövis szaponinokat, gyantákat, a glikozid szkrfularint, pektint, borkősavat, almasavat, fahéjsavat, citromsavat, kávésavat, szénhidrátokat, D-vitamint, flavonoidokat és lecitint tartalmaz.A homoktövist tartalmazó készítményeket nem szabad inzulinnal és más antidiabetikus gyógyszerekkel kombinálni, mert hipoglikémia alakulhat ki. A homoktövis részt vesz a vérnyomás csökkentésében, nyugtatja a szívet, antibakteriális, regeneráló, vízhajtó és lázcsillapító hatású, jobb véráramlást okoz és tágítja az ereket. Száraz köhögéssel, kiütéssel, álmatlansággal járó lázas betegségeknél, illetve torok- és gégefertőzések, duzzanatok vagy tályogok esetén alkalmazzák. Jótékonyan hat a vesékre, a tüdőre, a gyomorra, a májra és hasznos lázas állapotokban is.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?