natív tejsavó koncentrátum
A natív tejsavófehérje a legértékesebb fehérje, amely kíméletes feldolgozása miatt elérhető.
Közvetlenül a friss tejből nyerik mikroszűréssel és ultraszűréssel, legfeljebb 10 Celsius-fokos hőmérsékleten. A minimális fehérjebontás biztosítja a magas biológiai értéket, a bioaktív fehérjefrakciók (alfa-laktalbumin, laktoferrin, immunglobulinok és mások) maximális tartalmát, az esszenciális aminosavak és a cisztin magas tartalmát.
A natív tejsavófehérje akár 16%-kal több leucint (fontos a fehérjeszintézishez) és körülbelül 40%-kal több cisztint (erős méregtelenítő és antioxidáns hatású) tartalmaz, mint a klasszikusan feldolgozott tejsavófehérje. Gyorsan emészthető fehérje, amely különösen alkalmas edzés utáni használatra, mivel támogatja az izomfehérje szintézisét. A natív tejsavó koncentrátum összfehérje-tartalma alacsonyabb a natív tejsavó izolátumhoz képest, de több bioaktív fehérjefrakciót tartalmaz.