Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Nagy kócsagtörpe

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Tőzegáfonya, Vaccinium Macrocarpon
A tőzegáfonya, amelyet pontatlanul áfonyának is neveznek, egy népszerű szuperélelmiszer, amely magas tápanyag- és antioxidáns-tartalommal rendelkezik. Az áfonyának több fajtája létezik, de a leggyakrabban termesztett áfonya az észak-amerikai áfonya (Vaccinium macrocarpon). A nyers áfonyának nagyon csípős és savanyú íze van. Gyakran fogyasztják gyümölcslé, szárított áfonya formájában, valamint por és kivonat formájában is.


Ezek a rendkívül tápláló bogyós gyümölcsök csaknem 90%-ban vizet tartalmaznak, a többi nagyrészt szénhidrát és rost. Vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrása, különösen a C-vitaminé, amely egyben az egyik fő antioxidáns, amelyet az áfonya tartalmaz. További fontos tápanyagok közé tartozik az mangán, a réz, az E-vitamin és a K1-vitamin. A tőzegáfonya emellett igen magas arányban tartalmaz bioaktív növényi vegyületeket és antioxidánsokat.


A tőzegáfonya számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. A húgyúti fertőzések megelőzésére szolgálnak. Emellett összefüggésbe hozták őket bizonyos rákos megbetegedések megelőzésével, az immunitás erősítésével és a vérnyomás csökkentésével. Az áfonya olyan egyedülálló növényi vegyületeket tartalmaz, amelyek segíthetnek csökkenteni a gyomorrák kockázatát. Tartalmaznak antioxidánsokat, amelyek jótékony hatással vannak a szív egészségére és csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Segítenek megelőzni a szívbetegségek különböző kockázati tényezőit, például a magas vérnyomást vagy a magas koleszterinszintet. Elősítik a száj egészségét azáltal, hogy megakadályozzák, hogy a baktériumok a fogak felszínéhez kötődjenek. Emellett megelőzik az ínybetegségeket.

A tőzegáfonya nagyon jótékony hatással van a bőrre és a hajra is. Gyulladáscsökkentő és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik, melyek gyógyíthatják a bőrön lévő pattanásokat és foltokat. Segítenek a pórusok eltömődésének megelőzésében. Magas antioxidáns-tartalmuk hozzájárul a ragyogó és rugalmas bőrhöz és a korai bőröregedés elleni küzdelemhez. A kefék javítják a bőr rugalmasságát, segíthetnek csökkenteni a finom vonalak és ráncok megjelenését, valamint puhává és feszessé teszik a bőrt. Elősegítik a haj egészségét és növekedését. Ismertek gombaölő és fertőtlenítő tulajdonságaikról, ami megkönnyíti az olyan fejbőrproblémák kezelését, mint a korpásodás és a viszketés. Segítenek megelőzni a fejbőr irritációját és fényt adnak a hajnak.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?