Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Moringa oleodendron

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Moringa oleifera, Moringa Pterygosperma, Tormafa, Benzolive, Kelor, Kelor, Stick fa
Moringa egy lombhullató fa, amely a Himalájából származik, ahonnan Arábiába, Afrikába és Madagaszkárra terjedt el. A Moringa egy kiváló növény, amely a leveleitől kezdve a gyökerein, rizómáin át a virágáig mindenre felhasználható. Afrikában gyakran fogyasztják, és hagyományos ételként salátákban és mártásokban is megtalálható. Moringa C-vitamint, kalciumot, káliumot és antioxidánsokat tartalmaz. A hüvelyek részét képező magok nagy mennyiségű olajat tartalmaznak, amelyet a főzéshez használnak, valamint kozmetikai termékek részét képezik. A Moringa valóban széles spektrumú gyógynövény. Fájdalomcsillapításra, felső légúti megbetegedésekre használják, virágai pedig élénkítő és afrodiziákum hatásúak.

A moringa levelei számos vitamin és ásványi anyag gazdag forrásai, ezért használják a hagyományos gyógyászatban. Tartalmaznak fehérjét, vasat, magnéziumot, A-, C-, B2- és B6-vitamint. magas antioxidáns-tartalommal rendelkeznek, az antioxidáns C-vitamin mellett béta-karotint és kvercetin is tartalmaznak. A szárított levelekből por vagy kapszula formájában étrend-kiegészítőket állítanak elő. A levelek segíthetnek a vércukorszint és a koleszterinszint csökkentésében. A levelek szintén jótékonyan hatnak az egészségre, és bár kevesebb tápanyagot tartalmaznak, mint a levelek, kiváltképp gazdagok C-vitaminban. A levelek, a hüvelyek és a magok gyulladáscsökkentő hatásúak.

A kb. 1 cm nagyságú moringamagok kiváló zsírsavforrás. Olajat és kivonatot nyerünk belőlük. A mag fő összetevője az olaj, amely a mag tömegének mintegy 37%-át teszi ki. Az olajon kívül a magnak magas, átlagosan 31%-os fehérjetartalma van. A népi gyógyászatban a magokatgyomorfájdalom, fekélyek kezelésére, a látás javítására, ízületi fájdalmakra és a megfelelő emésztés elősegítésére használják. Emellett elősegítik a szív egészségét.

A moringamag-kivonat fontos C-vitamin-, E-vitamin- és ásványi anyagforrás.antimikrobiális aktivitással rendelkezik számos fertőzést okozó baktériumtípus ellen. erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek csökkentik az öregedéssel és a rákos megbetegedésekkel összefüggő oxidatív károsodást. Segít továbbá a bőr védelmében és a korai öregedés megelőzésében.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?