Mochine peruviana
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Physalis peruviana
A Mochina peruana Peruban őshonos egynyári növény. Különlegessége, hogy éjszaka virágzik. Elsősorban trópusi és szubtrópusi országokban termesztik. Lédús, cseresznye nagyságú gyümölcsei édes-savanykás, kellemesen fűszeres, eperre emlékeztető ízűek, illatuk ananászos.
Húgyhajtó, javítja az anyagcserét, a belőlük nyert friss lé elnyomja a viszketést. Reuma elleni fürdőkúrákhoz a növény virágzatát, beleértve a virágkelyheket is, használhatjuk.
Húgyhajtó, javítja az anyagcserét, a belőlük nyert friss lé elnyomja a viszketést. Reuma elleni fürdőkúrákhoz a növény virágzatát, beleértve a virágkelyheket is, használhatjuk.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?