Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Mikrokristályos cellulóz

Osztályozás:

A mikrokristályos cellulóz MCC egy nem emészthető növényi anyag. A növényeket tisztítják, őrlik, hogy finom fehér port képezzenek. A por olyan finom, hogy apró kristályai csak mikroszkóp alatt láthatók. A mikrokristályos cellulóz gyakori adalékanyag olyan termékekhez, amelyeknek nincs tápértéke. Megtalálható étrend-kiegészítőkben, gyógyszerekben és csomagolt élelmiszerekben. Olyan neveken is előfordul, mint: porcellulóz, MCC, cellulózgumi, karboximetil-cellulóz. A növények kemény szárában fordul elő.


A mikrokristályos cellulóz
emulgeálószerként működik és megakadályozza a víz elválását. Hozzáadott kalória nélkül növeli az ételek térfogatát. Levesek és mártások tartósítására használják. Allergiagyógyszerekben, pajzsmirigygyógyszerekben és vérnyomáscsökkentőkben található. Fokozhatja a fogyást. A tejsavótermékekben található, és lehetővé teszi a törhetetlen tabletta kialakulását.



Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?