Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Mész

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Lime, Lime, Citrus aurantifolia
A mandula a citrusfélék közé tartozik, amelyeket elsősorban az ételek ízének fokozására és italok készítésére használnak. Különösen a vietnami, a thaiföldi és a mexikói konyhában használják gyakran. Elsősorban szubtrópusi éghajlatú területeken termesztik, például Mexikóban, Indiában és Egyiptomban.
A mandula számos egészségügyi előnyt tartalmaz, különösen, hogy gazdag C-vitaminforrás. A C-vitaminon kívül vasat, kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, A-, E-, K-, B1-vitamint, fehérjét és zsírt tartalmaznak. A lime-ban található tápanyagok elősegítik a szív egészségét, csökkentik az asztma kockázatát, és hozzájárulnak az egészséges bőrhöz és hajhoz. Támogatja az immunrendszert és véd a vírusfertőzések ellen. Kimutatták, hogy rákellenes tulajdonságokkal rendelkeznek, és segítenek megelőzni egyes rákos megbetegedéseket. A lime leve antivirális, antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik.
A lime a kulináris felhasználásán kívül a kozmetikumokban is nagyon hasznos. Bőr- és hajápolási termékekben, valamint fürdőtermékekben is használják. A citrusfélék, így a lime is, a bőrre gyakorolt jótékony hatásairól ismert. A nagy mennyiségű C-vitamin, amely antioxidáns, jótékonyan hat az egész szervezetre, így a bőrre is. Védi a bőrt a szabad gyököktől, amelyek felgyorsítják az öregedést. A lime segít csökkenteni a ráncokat és javítani a bőr általános állapotát. Alkalmasak a naptól és a szennyezéstől károsodott bőr kezelésére. Hozzájárulnak a bőr fiatalos megjelenéséhez, frissességet kölcsönöznek neki és összehúzzák a pórusokat. A frissen facsart lime levét tartalmazó víz formájában frissen használt lime egészséges és ragyogó bőrt eredményez. A lime antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek a a pattanások kezelésében. A lime leve tonizálja, tisztítja és frissíti a bőrt. Ez egy természetes fehérítőszer, amely segíthet a bőr világosításában és a sötét foltok eltüntetésében. A lime héja hatékonyan eltávolítja az elhalt hámsejteket, és elősegíti a bőr regenerálódását és az új sejtek képződését.

A lime természetes hajkondicionálóként működik. Erős fertőtlenítő tulajdonságokkal is rendelkezik. Fényt és puhaságot kölcsönöz a hajnak, és elősegíti a haj növekedését. Hatékonyan küzdenek a korpa ellen és tisztítják a hajat. A lime levet a hajhullás ellen használják. A citromhoz hasonlóan a lime-nak is világosító hatása van, és enyhén világosíthatja a hajat. A lime leve felszívhatja a felesleges faggyút a fejbőrből, ami kevésbé zsírosítja a hajat.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?