Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Menankinon-7

Osztályozás:
Egyéb nevek:
MK-7
A menankinon-7 (MK-7) a K2-vitamin egyik zsírban oldódó formája. A K2-vitamin számos rokon formát tartalmaz, amelyek főként a molekula oldalláncaiban lévő izoprenilcsoportok számában különböznek. A menankinonokat MK-val jelöljük, az izoprénegységek számát jelző számjegyekkel, így mutatva meg, hogy milyen hosszú a lánc. Ha 7 ilyen egység van, akkor K2-7-nek (MK-7) nevezik.

A hosszú láncú K2-7-vitamint és a másik három típust, az MK-8, MK-9 és MK-10-et a bélben lévő baktériumok termelik. A legjobb forrása ennek a vitaminnak a natto, egy hagyományos japán étel. Ezenkívül megtalálható az erjesztett élelmiszerekben és az élesztőalapú élelmiszerekben, például a szója erjesztése során, amelyhez a Bacillus subtillis baktériumot használják.

Kutatások kimutatták, hogy a K2-7 jobb biológiai hozzáférhetőséggel rendelkezik, mint más formái - vagyis könnyebben felszívódik a szervezetben. Amellett, hogy ez a K-vitamin biológiailag legaktívabb formája, hosszabb ideig, körülbelül 72 órán át marad a szervezetben. Más formák, mint például az MK-4, csak néhány órán át maradnak a szervezetben.
Hosszabb ideig tartó bevitel esetén az MK-7 magasabb szinten halmozódik fel, mint a K-vitamin más formái. Ez az oszteokalcin jobb karboxilációjához vezet, ami az egészségesebb csontok és artériák egyik alapvető folyamata. Megelőző hatása van a csontok elvékonyodása (csontritkulás) ellen. Megakadályozza a kalcium felhalmozódását az artériák falában (az erek meszesedése) azáltal, hogy megtisztítja az artériákat ezektől a lerakódásoktól. Segíthet csökkenteni a görcsök gyakoriságát és intenzitását.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?