Maqui
A Maqui (Aristotelia chilensis) egy trópusi bogyós gyümölcs, amely a Maqui fán vadon nő Dél-Amerikában, és a gyümölcsök nagy része Chiléből és Argentínából származik. A zord éghajlat ellenére a gyümölcs ott évszázadok óta virágzik. Chilében az őslakos Mapuche indiánok szedik, akik tisztelik a maquit, és ez a hagyományos gyógyászatuk egyik alapja. A Mapuche őslakosok nagyon kevés szilárd ételt fogyasztottak, és naponta többször isznak a Maqui bogyóból készült erjesztett italt.
A gyümölcs színe sötétlila, és ízében a cseresznyéhez vagy az áfonyához hasonlítható. A sötétvörös, kék, lila és fekete színű gyümölcsök és zöldségek szinte mindig magas antocián-tartalommal rendelkeznek. Az antociánok olyan növényi pigmentek, amelyek például a bogyóban vagy a acai termésében is megtalálhatók. A maqui bogyók antociánszintje azonban sokkal magasabb, mint más bogyós gyümölcsöké. A maqui bogyóban található antociánok 70%-a delfinidin, amely az összes antocián közül a legerősebb antioxidánsként ismert.
Hogyan támogathatja a maqui az egészségünket?
- Serkenti az immunrendszert.
- csökkenti a vércukorszintet.
- csökkenti a koleszterinszintet.
- Támogatja a szív egészségét.
- Mérgezi az emésztőrendszert.
- Növeli az erőt és az állóképességet.
- Vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik.
- Támogatja a bőr egészségét.