Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Mandulaolaj

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Mandulaolaj, Prunus Amygdalus Dulcis olaj

A mandula rendkívül tápláló élelmiszer, amely tele van egészséges zsírokkal, rostokkal, fitokemikáliákkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A Közel-Keleten őshonos, jelenleg Kalifornia a legnagyobb mandulatermelő. A szárított mandula csaknem félig olaj. Az olajat az érett mandula préselésével nyerik ki.

A mandulaolaj az E-vitamin, valamint a magnézium, a foszfor és a réz tárháza. Emellett teli van szabadgyök-ellenes antioxidánsokkal. Gyulladáscsökkentő, erősíti az immunitást és segít csökkenteni az olyan betegségek kockázatát, mint a rák és a szívbetegségek. Emellett omega-3 zsírsavakat is tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az optimális koleszterinszinthez és javítják a memóriát.

A mandulaolajat évszázadok óta használják a kínai és az ayurvédikus gyógyászatban a bőr nyugtatására és puhítására, valamint kisebb sebek kezelésére. Napjainkban ez az olaj jótékony hatású kozmetikai termékek széles skáláján megtalálható. Kétféle mandulaolajjal találkozhatunk, van édes és keserű mandulaolaj. Bőrápolásra az édes mandulaolajat használják, amely gazdag A-, D- és E-vitaminban, omega-3 zsírsavakban, cinkben és egyéb ásványi anyagokban. Ennek az olajnak a használata számos előnnyel jár a bőr számára. Mérsékli a puffadtságot és a szem alatti karikákat. Mivel gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, csökkenti a bőr duzzanatát. Csökkenti a bőrirritációt és javítja a bőr általános állapotát, beleértve a bőr tónusát is. Lágyító tulajdonságokkal rendelkezik, és különösen előnyös a száraz bőr számára. Puhítja a bőrt és hozzájárul a bőr optimális hidratálásához.

Ez hatékony gyógymód a striák megelőzésére és csökkentésére, valamint segít az olyan bőrbetegségek kezelésében, mint az ekcéma és a pikkelysömör. Antibakteriális hatása és magas A-vitamin tartalma miatt a mandulaolaj megfelelő segítség a pattanások kezelésében. Az E-vitamin segíti a bőr regenerálódását a nap okozta károsodásokból, csökkenti az öregedés jeleit és a hegek megjelenését. A mandulaolaj gyorsan felszívódik, hatékonyan hidratálja a bőrt és hozzájárul a bőrfiatalításhoz. Tisztítószerként is használható a szennyeződések és a smink kíméletes eltávolítására.

A mandulaolaj a haj ápolására is kiválóan alkalmas. Táplálja, puhítja, erősíti, védi a hajat a napsugárzás okozta károsodástól és helyrehozza a sérült hajat. Segít megőrizni a haj és a körmök egészségét és erősségét. A mandulaolaj fejbőrkezelésre is alkalmas. Antibakteriális és gombaellenes tulajdonságainak köszönhetően hatékonyan küzd a korpásodás ellen, miközben hidratálja a fejbőrt.

A mandulaolaj kiváló vivőolajként szolgál, amely segít az illóolajoknak mélyebben behatolni a bőrbe.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?