Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Maltodextrin

A maltodextrin egy poliszacharid. Ez egy fehér por, amelyet búza-, kukorica- és burgonyakeményítőből állítanak elő. A keményítő enzimatikus feldolgozásával állítják elő, először megfőzik a keményítőt, majd enzimeket vagy savakat - leggyakrabban alfa-amilázt - adnak hozzá, hogy a lebontást előidézzék. A maltodextrin vízben oldódik és semleges ízű.

A maltodextrin sűrítőanyagként, töltőanyagként vagy tartósítószerként funkcionál számos feldolgozott élelmiszerben.

Az élelmiszerekben azonban általában csak kis mennyiségben fordul elő, ezért nincs jelentős hatása ránk. Magas glikémiás indexe miatt azonban nagyobb mennyiségben megemelkedett vércukorszintet okozhat , ami segíthet a krónikus hipoglikémia (alacsony vércukorszint) kezelésében. Segít energiát biztosítani a szervezet számára.

Mivel a maltodextrin gyorsan emészthető szénhidrát, ezért gyakran szerepel a sportolóknak szánt sportitalokban és rágcsálnivalókban.
A testépítők és más sportolók számára a maltodextrin gyors kalóriaforrást biztosít edzés közben vagy után.



Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?