Maltitol
Osztályozás:
A maltit egy cukoralkohol. A cukoralkoholok a természetben egyes gyümölcsökben és zöldségekben fordulnak elő. Szénhidrátként is kezelik őket. A cukoralkoholokat előnyben részesítik természetes formáikkal szemben. Édesek, de nem olyan édesek, mint a cukor, és fél kalóriát tartalmaznak.
A maltit egy természetes eredetű anyag, amelyet élelmiszerek édesítésére használnak. A keményítőkben található cukor, a maltóz hidrogénezésével állítják elő. Nem rendelkezik továbbá olyan kellemetlen utóízzel, mint más cukorpótlók. Segíthet betartani az alacsony kalóriatartalmú étrendet, ha fogyni vagy cukorbetegséget kezelni próbál. A maltit és más cukoralkoholok sem javítják a szuvas fogakat vagy a fogszuvasodást, mint a cukor és más édesítőszerek.Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?