Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Maltáz

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Maltáz

A maltáz egy szénhidrát-emésztő enzim, amely a malátacukor molekula két részét összekötő kötést bontja. A maltóz a természetben előforduló cukor, amely akkor keletkezik, amikor a szervezet az amiláz enzim segítségével a hosszú láncú keményítőket rövidebb molekulákra bontja, valamint a magvak csíráztatásakor csíráztatószerként. Emellett a cukor különböző főzési folyamatok során történő hevítése során keletkező melléktermék, különösen a magasabb hőmérsékleten történő karamellizáció során, amikor az élelmiszerben lévő cukor barnává válik.

A maltáz a diszacharid maltózt két glükózmolekulára bontja, amelyeket a szervezet könnyen oxidál energiává. Egyszerűen fogalmazva, a maltáz fontos része annak az enzimatikus folyamatnak, amelyet a szervezetünk a naponta elfogyasztott gabonafélékben és más növényi táplálékokban található keményítők és cukrok hatékony megemésztéséhez használ.

Ez az enzim a bélfal bélésfalában szintetizálódik, és a nyálkahártyánkban lévő sejtekkel együtt használják. A szájüregben kiindulva a maltáz más szénhidrát-emésztő enzimekkel együtt dolgozik, hogy a keményítőt és az összetett cukrokat egyszerűbb, emészthetőbb darabokra bontja. Az emésztés savasabb fázisaiban, a gyomorban ez a folyamat csökken vagy átmenetileg leáll, de a vékonybél viszonylag semleges pH-értékével helyreáll, ahol a maltáz ismét kiválasztódik. Az enzim vegetáriánus kiegészítő formája természetes erjedési folyamat során keletkezikAspergillis oryzae .

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?