Makadámia olaj
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Macadamia olaj, Macadamia Ternifolia magolaj
A makadámiaolajat hidegen sajtolt makadámiadióból nyerik. A diót a makadámiafa termeli, amely egy Ausztráliában őshonos kis örökzöld fa. Ezeket a dióféléket magas zsírtartalmuk (70 %), gazdag ízük és magas tápértékük jellemzi, ami nemcsak konyhai, hanem kozmetikai célokra is népszerűvé teszi őket. Gazdag zsírsavforrás, különösen olajsav, palmitoleinsav, linolsav, valamint omega-3 és omega-6 zsírsavak. A diófélék A-vitamint, E-vitamint, fehérjét, vasat, cinket, kalciumot, szelént, foszfort, káliumot, magnéziumot, rezet, polifenolokat, aminosavakat és flavonokat is tartalmaznak.
A makadámiaolaj tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal, világos borostyánszínű és diós aromájú. Nagyon stabil olaj, amely rendkívül ellenálló az oxidációval szemben. Összetétele nagyon hasonlít a faggyúéhoz. Erős antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően hatékonyan védi a bőrt a szabad gyökök okozta károsodástól. Táplálja és puhítja a bőrt, nedvességet ad és segít megelőzni a ráncok kialakulását. Krémek, smink- és napozószerek, testápolók és egyéb test- és hajápolási termékek előállításához használják. Csak tiszta olajat lehet a bőrre is felvinni anélkül, hogy zsíros réteget hagyna a bőrön. Segíti a bőr regenerálódását, enyhíti a viszketést és a gyulladást. Kiváló választás a száraz és öregedő bőrre.A bőrön kívül a hajra is ideális, hajkondicionálóként is használható. Elősíti a hajat, fényessé és puhává teszi.
A makadámiaolaj az esszenciális zsírsavak kiegyensúlyozott arányának köszönhetően ideális a szív egészségére.
A makadámiaolaj a szív egészségére is jó hatással van.A makadámiaolaj az esszenciális zsírsavak kiegyensúlyozott arányának köszönhetően ideális a szív egészségére.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?