Magnézium-malát
A magnézium-malát a magnézium egy olyan típusa, amely az elemi magnézium és az almasav kombinálásával készül, amelyről ismert, hogy növeli a magnézium felszívódását. A magnéziumnak ez a különleges formája hasznos az idegrendszer túlműködésével járó állapotokban, beleértve a krónikus fáradtság szindrómát és a fibromialgiát (a cikk későbbi részében kifejtve).
Amacsalsav számos gyümölcsben, például narancsban, almában és egyes erjesztett élelmiszerekben található, amelyeknek jellegzetes savanyú ízt kölcsönöz. csökkenti az edzés közbeni fáradtságot és fájdalmat, növeli az energiát és javítja a koncentrációt. A magnézium-malát és az almasav kombinálásával a magnézium szerves formája jön létre (néha magnéziumsónak is nevezik). Ez a típus több magnézium felszívódását teszi lehetővé mellékhatások, például gyomorpanaszok nélkül.A magnézium malát több okból is a magnézium előnyösebb formája más formákkal szemben. Magas biológiai hozzáférhetőséget, a leggyorsabb felszívódást és magának az almasavnak az előnyeit kínálja, amely elősegíti a sejtek energiatermelését és megköti a nehézfémeket, mint például az alumíniumot. Az alumínium egy veszélyes vegyület, amelyet kapcsolatba hoztak olyan neurológiai rendellenességekkel, mint az Alzheimer-kór. Az almasav bizonyítottan csökkenti az alumínium általános toxicitását.