Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Lucuma

Osztályozás:
A Lucuma a Dél-Amerikában őshonos, akár 20 méter magasra is megnövő Pouteria lucuma fa gyümölcse. Általában alacsony tengerszint feletti magasságban nő. A lucuma tápanyagokban gazdag, és antioxidáns tulajdonságai miatt egyre népszerűbb. A termékenység szimbólumának tartják, és az inkák aranyának is nevezik. Az avokádóra hasonlít, kivéve a húsát, amely mély narancssárga színű, sötétbarna maggal. Íze édes, mégis alacsony a glikémiás indexe, ezért cukorbetegek számára is alkalmas.
Narancsszínű húsa miatt valószínűleg nem meglepő, hogy a Lucuma nagy arányban tartalmaz béta-karotint, amelyre szervezetünknek szüksége van a jobb látáshoz, a sejtnövekedés elősegítéséhez és még az immunreakciók segítéséhez is. Emellett a Lucuma vasban, cinkben, B3-vitaminban, kalciumban és fehérjében is nagyon gazdag. Különösen a B3-vitamin van bőségesen a Lucumában. Hatással van az energia termelésre és segít fenntartani az idegrendszer megfelelő működését.
A Lucuma esszenciális zsírsavakat (olajsav, palmitin, sztearin, linolénsav), amelyek az erős antioxidánsok közé tartoznak, és bizonyítottan pozitív hatással vannak a szív és az erek megfelelő működésére. Emellett az agyműködésre és gyermekek esetében az agyműködés megfelelő fejlődésére is hatással van.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?