Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Liposzómális C-vitamin

A C-vitamin (aszkorbinsav) egy olyan vitamin, amelyre szervezetünknek szüksége van az erek, a porcok, az izmok és a csontok kollagénjének képzéséhez. A gyógyulási folyamathoz is nélkülözhetetlen. Olyan élelmiszerekben találhatjuk meg, mint az édesburgonya, a paprika, a dinnye, a citrusfélék, a vörös káposzta, az eper, a kivi vagy a spárga.

A C-vitamin szedésének előnyei:

  • Támogatja az immunrendszert - Talán a leggyakoribb ok, amiért C-vitamint pótolunk, az az immunrendszer támogatása. A C-vitamin tkétféleképpen is fokozza immunitásunkat. Először is, serkenti a fehérvérsejtek és makrofágok (ezek azok a sejtek, amelyek elnyelik az idegen részecskéket, mikrobákat és a sérült sejteket) termelését, másodszor pedig megvédi ezeket a sejteket a károsodástól (pl. szabad gyökök),stimulálja a működésüket.
  • Segíti a szövetek helyreállítását és a sebgyógyulást.
  • Elősegíti a vas felszívódását.
  • Süllyeszti a vérnyomást.
  • Segít az egészséges bőr és haj fenntartásában.
  • csökkenti a fáradtságot és a kimerültség érzését.
  • Esegíti a kollagéntermelést.
  • Regulálja a hisztaminszintet - a hisztamin az immunrendszer által termelt anyag, amely nagyobb mértékben gyulladáshoz és egyéb problémákhoz vezet.

A C-vitamin az egyik fontos antioxidáns, amely védi a sejteket az oxidatív stressztől, és segít a szabad gyökök elűzésében. Így az antioxidánsok erősítik a szervezet természetes védekezőképességét és harcolnak a gyulladások ellen.





A C-vitamin egészségügyi előnyei tehát egyértelműbbek számunkra, mégis ez a vitamin hiánycikk a lakosság körében. Ennek oka, hogy a biológiai hozzáférhetősége korlátozott, mivel a C-vitamin molekulái törékenyek és sok mindenre érzékenyek. A nem megfelelő mennyiségű és hőkezelt, C-vitaminban gazdag ételek fogyasztása általában a C-vitamin hiányának fő oka, ezért legalább pótolni kellene. A főzés során a C-vitamin akár 60%-a is megsemmisül. A C-vitamin pótlása elengedhetetlen, de sajnos a szervezet egyszerre nehezen tud nagy mennyiségű normál C-vitamint felszívni, mivel az nem képes ellenállni a szervezet emésztési folyamatainak. A szervezet egyszerre legfeljebb 200 mg normál C-vitamin felszívására képes, a többi gyorsan kiürül a szervezetből a vizelettel. A nagyobb dózisok ezzel szemben gyomorpanaszokat, többek között gázokat, görcsöket és hasmenést okozhatnak.

Hogyan történik a felszívódás?

C-vitamin folyékony formában, illetve tablettákban és kapszulákban is megtalálható. A szájon át bevitt C-vitamin leggyakoribb formái - tabletták, kapszulák, porok, folyadékok és még az étrendi források sem metabolizálódnak hatékonyan. Ez azt jelenti, hogy a C-vitamin szintje a belekben 200 mg után eléri a telítettségi pontot. Valójában minél többet veszünk be, annál kevesebb szívódik fel. Így nagyon kevés C-vitamin jut el a véráramba, nem is beszélve a sejtekről, ahol a legnagyobb szükség van rá. Egészen a közelmúltig az intravénás C-vitamin-pótlást tartották a leghatékonyabb felszívódási módszernek, de ez a módszer drága és kivitelezhetetlen. A vitamin liposzómás formája mikroszkopikus foszfolipidbuborékba zárja a tápanyagot, amely perceken belül közvetlenül a sejtekbe szállítja, megvédve azt az emésztőrendszer romboló elemeitől. Egyszerűen fogalmazva, a liposzómák biztosítják, hogy a molekula nem bomlik le, mielőtt eljutna a sejtekbe.


Hogyan liposzómás C-vitamin?

A C-vitamin a gyomor-bélrendszerben szívódik fel, ahol a szervezet korlátozott mennyiséget metabolizál, a többi pedig a vesén keresztül ürül ki. A liposzómás C-vitamin áthidalhatja a hagyományos és az intravénásan adagolt C-vitamin közötti szakadékot, mivel azonnali és teljes tápanyagellátást biztosít a sejteknek, elkerülve a hagyományos C-vitaminhoz hasonló tápanyagveszteséget és kiválasztást. A liposzómás technológia képes növelni a tápanyagok felszívódását azáltal, hogy a hatóanyagokat a liposzómáknak nevezett védőmembránokba zárja. Ezek a kis liposzómabuborékok kétrétegű foszfolipidmolekulákból állnak (hasonlóan a test sejtmembránjaihoz), amelyek védik a tartalmukat, és képesek megkerülni az emésztőnedveket, hogy a C-vitamint közvetlenül a sejtekbe juttassák.A C-vitamin bevételének ez az egyedülálló módja megvédi azt az oxidációtól és a lebomlástól, megelőzve a gyomor-bélrendszeri zavarokat és biztosítva a közel 100 százalékos biológiai hozzáférhetőséget. Ráadásul magának a liposzómának az összetétele egy foszfolipidhéjból áll, amelyet a szervezet az új sejtek képződéséhez is felhasznál. Végül, de nem utolsósorban, a liposzómás C-vitamin szedése még nagyobb adagok esetén sem jár a gyomorirritációval járó mellékhatások kockázatával.


A C-vitaminhiány tünetei:

  • Lassú sebgyógyulás
  • Gingivitis
  • Leromlott kollagéntermelés
  • Elgyengült immunrendszer
  • Száraz és sérült bőr
  • Vérszegénység
  • Zúzódott és duzzadt ízületek
  • fáradtság és rossz hangulat
  • krónikus gyulladások

LipoCellTech™

a liposzómás C-vitamin hő, nyomás vagy vegyi anyagok használata nélkül. Ez a technológia garantálja a vitamin akár 95%-os felszívódását. Csak összehasonlításképpen: magának a C-vitaminnak csupán 8%-a kerül a véráramba.
A rendkívül magas felszívódási arány mellett további előnyei kétségtelenül a hosszú eltarthatóság, a jobb eloszlás a szervezetben, a termék stabilitása, a hűtőtárolás szükségtelensége és a kizárólag természetes anyagokat tartalmazó, további adalékanyagok nélküli tartalom.

A C-vitamin ajánlott napi adagja:

A cseh jogszabályok szerint 80 mg ajánlott, de ez nem elegendő, és a C-vitamin az ajánlottnál nagyobb adagban is biztonságos.

Súlyos C-vitaminhiány vérszegénységhez, véraláfutásokhoz, vérzésekhez és az izmok gyengüléséhez vezethet. Fokozott C-vitamin-szükségletet kell szedniük a dohányosoknak, a gyakori fertőző betegségekben szenvedőknek és a nagy stresszben szenvedőknek.

A C-vitamint nem képes a szervezetünk egyedül előállítani. Ezért a táplálékból kell bevinnünk, de ez gyakran nem elég, ezért fontos a pótlás. A liposzómás C-vitamin foszfolipid bevonatának köszönhetően képes behatolni a sejtbe, és a szervezet sokkal több C-vitamint tud felvenni, mint más formák esetében. Így biztosak lehetünk benne, hogy eleget kapunk belőle.


Források:


https://coremedscience.com/blogs/wellness/how-to-pick-the-best-liposomal-vitamin-c
https://brainmd.com/blog/boost-immunity-with-liposomal-vitamin-c/
https://liponaturals.com/liposomal-benefits.html
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4915787/


Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z