Levendulaolaj
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Levendula hibrid olaj, Lavandula Hybrida olaj
A levendula hibrid, amelyet lavandin néven emlegetnek, a levendula és a széleslevelű levendula hibridje. Nagyon hasonlít a valódi levendulára, de kétszer annyi virágot hoz, fásabb a szára és valamivel erősebb az illata. Az Alföldön termesztik, hogy olajat nyerjenek belőle, amelyet parfümökben és kozmetikumokban használnak. A levendulavirágokból vízgőzdesztillációval kinyert olaj gazdag illóolajforrás, és friss, virágos illatú, egy csipetnyi kámforral.
Az olaj külső és belső használatra egyaránt alkalmas. Az olaj fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású. Segít a húgyúti fertőzések, légúti betegségek és a láz kezelésében is. Pozitívan hat a pszichére, nyugtató hatású, nyugalmat idéz elő, oldja az izomfeszültséget, hatásos a stressz és az álmatlanság ellen. Serkentő és energetizáló hatású is.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?