L-Glutamin
Osztályozás:
L- Glutamin feltételesen esszenciális aminosavnak minősül. Sokféle funkciója van a szervezetben. Elősorban a fehérjék építőköve, az immunrendszer alapvető részét képezi, és részt vesz a bélrendszer egészségében. A szervezetünk képes előállítani ezt az aminosavat, és valójában ez a szervezetben a legnagyobb mennyiségben előforduló aminosav.L-glutamin azonban számos élelmiszerben is megtalálható. A glutamin 2 formában létezik, mint az L-glutamin és a D-glutamin, amelyek molekuláris elrendeződésükben különböznek.
A legnagyobb mennyiségben állati eredetű élelmiszerekben, mint a tojás, marhahús, növényi forrásból pedig a rizs vagy a kukorica található.
Az L-Glutamin fontos szerepet játszik aimmunrendszerben, mivel betegség vagy sérülés esetén előfordulhat, hogy a szervezet nem képes elegendő L-glutamint előállítani, ezért csak célszerű pótolni. Az L-glutamin-kiegészítők segíthetnek javítani a funkciókat és védelmet nyújtanak a szervezetben lévő fehérjéknek. Az L-glutamin segít fenntartani a bél és a szervezet többi része közötti gátat, energiaforrás a bélben lévő sejtek számára, és segíti a bélsejtek megfelelő növekedését. A sportolók és fizikailag aktív emberek számára is alkalmas, segít csökkenteni és érezni a fájdalmat, mert edzés közben.
Megfelel a sportolóknak és a fizikailag aktív embereknek is. A legnagyobb mennyiségben állati eredetű élelmiszerekben, mint a tojás, marhahús, növényi forrásból pedig a rizs vagy a kukorica található.
Az L-Glutamin fontos szerepet játszik aimmunrendszerben, mivel betegség vagy sérülés esetén előfordulhat, hogy a szervezet nem képes elegendő L-glutamint előállítani, ezért csak célszerű pótolni. Az L-glutamin-kiegészítők segíthetnek javítani a funkciókat és védelmet nyújtanak a szervezetben lévő fehérjéknek. Az L-glutamin segít fenntartani a bél és a szervezet többi része közötti gátat, energiaforrás a bélben lévő sejtek számára, és segíti a bélsejtek megfelelő növekedését. A sportolók és fizikailag aktív emberek számára is alkalmas, segít csökkenteni és érezni a fájdalmat, mert edzés közben.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?