Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

L-cisztein-hidroklorid

Az L-cisztein-hidroklorid az aminosav L-cisztein kevésbé népszerű kiegészítő formája. A hidrokloridok olyan sók, amelyek a sósav és a szerves bázis, azaz az L-cisztein közötti kémiai reakció során csapódnak ki. Ebben az esetben a kicsapódás után L-cisztein-hidroklorid keletkezik. Az így előállított gyógyszerek stabilabbak és hosszabb eltarthatósági idővel rendelkeznek.


Az acetaminofen túladagolás mellékhatásainak kezelésére használják. Gyors lebomlása és felszívódása a gyomor-bélrendszerben alkalmassá teszi a túladagolás gyors kezelésére. A felszívódási idő általában 15-30 perc. A felszívódás után az L-cisztein elválik a sósavkomponensétől, és a májba kerül, ahol tovább alakul glutationná, egy erős antioxidánssá, amely semlegesíti a szabad gyököket. A keletkező glutation csökkenti a máj- vagy vesekárosodást okozó paracetamolt.
Javítja a bőr és a haj egészségét. Az angina pectoris tüneteinek megelőzésére és kezelésére használják. Segít enyhíteni a krónikus hörghurut (bronchitis) tüneteit.

Az L-cisztein egy feltételesen esszenciális aminosav, amely normális esetben a szervezetben termelődik, de bizonyos esetekben be kell venni. Az L-cisztein-hidrokloridot csecsemők, idősek vagy anyagcserezavarban szenvedők kiegészíthetik.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?