Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

L-arginin

Osztályozás:
Az L-arginin egy félig esszenciális aminosav, amelyet bizonyos esetekben a szervezet nem képes saját maga előállítani. Ilyen esetek azok, amikor a szervezet valamilyen krónikus betegségnek van kitéve, vagy a növekedés és fejlődés időszakában. Ezért fontos, hogy a szervezetet ellássuk ezzel az aminosavval. A természetben olyan élelmiszerekben található meg, mint a diófélék, a csicseriborsó, a csirke- és marhahús, a tenger gyümölcsei és a barna rizs. Az L-arginin az egész szív- és érrendszerre gyakorolt jótékony hatásáról ismert, mivel segít kitágítani az ereket.Az L-arginin először nitrogén-oxidot hoz létre, amely aztán segíti az erek átjárhatóságát. Ez vérnyomáscsökkentő hatású. A vérnyomás csökkentésén túlmenően a vércukorszint csökkentésében is segít, felgyorsítja a regenerációs folyamatokat, javítja a vérkeringést és az agy és a szív oxigénellátását.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?