Citromsav
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Citromsav
A citromsav természetes módon a citrusfélékben fordul elő. A citromsavat élelmiszerek, étrend-kiegészítők és tisztítószerek összetevőjeként használják. Ez egy színtelen, savanykás ízű folyadék, amelyet citromléből állítanak elő. A citrusfélékben (citrom, lime, narancs, grapefruit, mandarin, pomelo), ananászban, eperben, áfonyában, málnában, cseresznyében és paradicsomban található.
A citromsav vírusellenes, antibakteriális hatású, stabilizátorként és tartósítószerként használják a gyógyszerekben, növeli a savasságot, az ételek ízét, fokozza a tápanyagok/ásványi anyagok - kalcium, magnézium - felszívódását, és a vesekő megelőzésére szolgál.
Blog
Reuma: Hogyan lehet enyhíteni a tüneteket és fenntartani az egészséget
A nátha gyakori betegség, amely évente legalább egyszer szinte mindenkit érint. Bár nem súlyos betegség, nagyon kellemetlen lehet, és gyakran befolyásolja a mindennapi tevékenységeket. A nátha a hideg hónapokban a leggyakoribb, és vírusok, allergia vagy más tényezők okozhatják. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az okait, tüneteit, valamint a kezelési és megelőzési lehetőségeket.
Olajbogyó: a Földközi-tenger gyümölcse, tele egészséggel
Az olajbogyó nemcsak népszerű snack, hanem a szív egészségét elősegítő, az immunitást erősítő és a bőr minőségét javító jótékony anyagok gazdag forrása is. Az olajbogyót termő olajfa az egyik legősibb fa, amelyet évezredek óta termesztenek. Ez a cikk végigvezeti Önt az olajbogyó történetén, fajtáin, táplálkozási előnyein és azon, hogyan élvezheti az olajbogyót az étrendjében.
Zöld tea: jótékony rituálé a test és a szellem számára
A zöld tea népszerű ital, amelyet nemcsak kellemes íze, hanem számos pozitív egészségügyi hatása is jellemez. Története egészen az ősi Kínáig nyúlik vissza, ahol nemcsak gyógyító szerként, hanem spirituális italként is tisztelték. Nézzük meg, mit kínál ez a tea, és miért válik egyre népszerűbbé napjainkban.
Hisztamin intolerancia: okok, tünetek és megoldási lehetőségek
A hisztamin-intolerancia (HIT) olyan állapot, amelyben a szervezet nem képes hatékonyan lebontani a hisztamint, a szervezetben és egyes élelmiszerekben természetesen előforduló anyagot. Ennek eredménye a hisztamin túltermelés, ami az allergiás reakciókhoz hasonló kellemetlen tünetek sorát okozhatja.