kvercetin-dihidrát
Osztályozás:
A quercetin egy flavonoid, amely gyümölcsökben és zöldségekben található. Jellemző rá a keserű íz. Az egyik legnagyobb mennyiségben előforduló antioxidáns a táplálékban, és fontos szerepet játszik abban, hogy segítsen a szervezetnek a szabad gyökök elleni küzdelemben, ami a krónikus betegségekkel hozható összefüggésbe. A flavonoidok közül a legaktívabbnak tartják.
Növényi pigmentnek számít, és elsősorban a piros, narancssárga gyümölcsökben és zöldségekben fordul elő.
A quercetin erős antioxidáns, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és vírusellenes hatással rendelkezik. Elősegíti a légutak egészségét, csökkenti az asztmás rohamokat. Csökkenti a fájdalmat. Védi a szív- és érrendszert. Erősíti az immunrendszert. Csökkenti a hisztaminok szintjét, amelyek az allergiák során termelődő vegyi anyagok. A kvercetinben gazdag étrend rákmegelőzőként működhet, vagy segíthet megelőzni az olyan neurodegeneratív betegségeket, mint az Alzheimer- vagy a Parkinson-kór. A kvercetin többek között antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek szinte minden baktérium ellen hatásosak, különösen a gyomorral és a belekkel, a bőrrel és a húgyutakkal kapcsolatos baktériumok ellen.
Egyes étrend-kiegészítőket kvercetin-dihidrátnak neveznek, amely többnyire vízben nem oldódik, és nem szívódik fel olyan jól, mint más típusok, nem biztosít a sejtek számára olyan értelmes mennyiséget, ahol nagyobb mértékben fejtené ki jótékony hatását. Ez a kiegészítés nem tartalmaz más összetevőket. Biológiai hasznosulása gyenge. A kvercetin-dihidrát erős antioxidánsként és flavonolként hat, amely támogatja a légzőrendszert, a szív egészségét, támogatja az anyagcsere-funkciókat és erősíti az immunrendszert.
Növényi pigmentnek számít, és elsősorban a piros, narancssárga gyümölcsökben és zöldségekben fordul elő.
A quercetin erős antioxidáns, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és vírusellenes hatással rendelkezik. Elősegíti a légutak egészségét, csökkenti az asztmás rohamokat. Csökkenti a fájdalmat. Védi a szív- és érrendszert. Erősíti az immunrendszert. Csökkenti a hisztaminok szintjét, amelyek az allergiák során termelődő vegyi anyagok. A kvercetinben gazdag étrend rákmegelőzőként működhet, vagy segíthet megelőzni az olyan neurodegeneratív betegségeket, mint az Alzheimer- vagy a Parkinson-kór. A kvercetin többek között antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek szinte minden baktérium ellen hatásosak, különösen a gyomorral és a belekkel, a bőrrel és a húgyutakkal kapcsolatos baktériumok ellen.
Egyes étrend-kiegészítőket kvercetin-dihidrátnak neveznek, amely többnyire vízben nem oldódik, és nem szívódik fel olyan jól, mint más típusok, nem biztosít a sejtek számára olyan értelmes mennyiséget, ahol nagyobb mértékben fejtené ki jótékony hatását. Ez a kiegészítés nem tartalmaz más összetevőket. Biológiai hasznosulása gyenge. A kvercetin-dihidrát erős antioxidánsként és flavonolként hat, amely támogatja a légzőrendszert, a szív egészségét, támogatja az anyagcsere-funkciókat és erősíti az immunrendszert.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?