Króm
Osztályozás:
A króm fontos nyomelem a szervezet számára.A krómnak 2 formája van: háromértékű és hatértékű. A szervezetben a hiányt nehéz megállapítani. A króm megtalálható egyes élelmiszerekben és étrend-kiegészítők formájában. A kozmetikumokban a króm a dekorkozmetikumok egyik összetevője.
A króm megtalálható a brokkoliban, fokhagymában, almában, zöldbabban, melaszban, borjúmájban, bogyós gyümölcsökben, banánban vagy céklában.
Részt vesz a fehérjék, szénhidrátok és zsírok anyagcseréjében, és az inzulinnal együtt kiegyensúlyozza a vércukorszintet. A króm népszerű elem, különösen a fogyókúrás étrendben, mivel köztudottan csökkenti az éhségérzetet és az édesség utáni sóvárgást, valamint fokozza az anyagcserét.
A napi adag 50-180 mikrogramm.
A krómhiány fejfájást, fáradtságérzetet vagy emelkedett koleszterinszintet okozhat.
A króm megtalálható a brokkoliban, fokhagymában, almában, zöldbabban, melaszban, borjúmájban, bogyós gyümölcsökben, banánban vagy céklában.
Részt vesz a fehérjék, szénhidrátok és zsírok anyagcseréjében, és az inzulinnal együtt kiegyensúlyozza a vércukorszintet. A króm népszerű elem, különösen a fogyókúrás étrendben, mivel köztudottan csökkenti az éhségérzetet és az édesség utáni sóvárgást, valamint fokozza az anyagcserét.
A napi adag 50-180 mikrogramm.
A krómhiány fejfájást, fáradtságérzetet vagy emelkedett koleszterinszintet okozhat.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?