Krill olaj
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Krill olaj
A krillolaj kiváló forrása az egészséges zsíroknak. A halolajhoz hasonlóan omega-3 EPA-t és DHA-t tartalmaz, de a krillolaj, amelyet apró rákfélékből állítanak elő, állítólag jobban felszívódó zsírforma. A krillolajban található omega-3-ak leküzdik a gyulladást, és egy asztaxantin nevű antioxidánsban is gazdag. A krillolaj-kiegészítők szedése segít enyhíteni az ízületi fájdalmakat és az ízületi gyulladást. Az omega-3 telítetlen zsírsavak más forrásaihoz hasonlóan ez is hatékony lehet a vérzsírszint és más, szív- és érrendszeri betegségeket okozó kockázati tényezők csökkentésében. A krillolaj még a premenstruációs szindróma tüneteit is enyhítheti.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?