Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Kreatin

Osztályozás:
Egyéb nevek:
kreatin
A kreatin-monohidrát egy kis peptid, amely aminosavakból ("a fehérje építőkövei") áll. Az máj, hasnyálmirigy és vese , főként a glicin , arginin és metionin aminosavak felhasználásával.Eddig több mint 500 kutatás értékelte a kiegészítésének hatását az izomnövekedésre, anyagcsere, állóképesség edzés közben, és még sok más. A kreatin-monohidrát egy olyan molekula, amely az emberi szervezetben, különösen a csontos izomzatban természetes módon fordul elő. A kreatin mintegy 90-95%-a a izomzatban , a többi a szívben, agyban, májban, vesében, herékbenés szinte minden sejtben megtalálható.


A szervezet saját aminosava, amelyet három aminosavból - glicinből, argininből és metioninból szintetizálva állít elő. A szervezetnek csak korlátozott kapacitása van erre a szintézisre, és csak a táplálékkal nem biztosított mennyiséget pótolja, és ez a kreatin fő forrása.
A kreatin elsősorban izomszövetbenahol viszonylag nagy mennyiségű ATP-t kell rövid idő alatt felhasználni. Az ATP (adenozin-trifoszfát) segít a kémiai energia tárolásában és átvitelében a sejtekben. Az ATP-re a sejtfunkciókhoz van szükség. Izmaink üzemanyagforrása - különösen akkor, amikor azok keményen dolgoznak, például edzés közben. Amikor ételt eszünk, makrotápanyagok (szénhidrátok, zsírok és fehérjék) keverékét kapjuk, amelyekből ATP-t állítunk elő, és a kreatin segíti ezt a folyamatot azáltal, hogy foszfátcsoportot adományoz, amely segíti az ATP képződését.
A kreatin túlnyomórészt a húsban található, ez valójában a kreatin fő forrása. A kreatin másik forrása a hal..

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?