Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Közönséges kakukkfű

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Thymus vulgaris
Ez egy alacsony, 20 cm-30 cm magas félcserje. A fás szárak tövénél sűrűn borítják apró, vessző alakú levelek. A Nyugat-Mediterráneumtól Dél-Olaszországig terjed. A kakukkfű jól tűri a szárazságot, és a mély fagyokat is elviseli, mivel a hegyvidéken vadon nő. Tavasszal ültetik el, majd évelő növényként növekszik tovább. Szaporításra magvak és gyökerek használhatók. Mivel a kakukkfüvet sokféle éghajlaton és különböző talajon termesztik, több mint 300 fajtája létezik.

A kakukkfű tele van C-vitaminnal, amely vízben oldódó vitamin és antioxidáns, amely felveszi a harcot a szervezetben a szabad gyökök okozta károsodásokkal.

Az hasmenés, a puffadás és az emésztőrendszeri gyulladások ellen hat. Általában gyulladáscsökkentő hatású. Hatékony a baktériumok, gombák és bélparaziták ellen. Hatásának köszönhetően a kakukkfű koldus, köhögés, torokfájás, szájüregi fertőzések kezelésében alkalmazható. Segít a húgyúti és hólyaghurut fertőzéseknél is. Serkenti a fehérvérsejtek termelődését, így növeli a szervezet ellenálló képességét. Serkenti a vérkeringést.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?