Kókuszreszelék
A kókuszreszelék a szárított, cukrozatlan kókuszdió egyik formája. A friss kókuszdió húsát hosszú, széles pelyhekbe vágják, amelyeket aztán megszárítanak. Előnye, hogy ezek a pelyhek könnyen beilleszthetők az étrendbe, amely a szervezetet is ellátja a szükséges tápanyagokkal, többek között telítetlen zsírokkal - közepes láncú trigliceridzsírral, mangánnal, foszforral, vassal és rézzel.
A pelyhek antioxidáns hatásúak, és megvédhetik a szervezetet az oxidatív stressztől. A rossz koleszterinszint csökkentésével csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, és szabályozhatják a vércukorszintet. A kókuszpehely segíthet a memóriazavarok kezelésében. Fontos szerepet játszanak a szénhidrát- és zsíranyagcserében és az ásványi anyagok felszívódásában.