Kókuszcukor
Osztályozás:
A kókuszcukor úgy néz ki, mint a nádcukor, és jellegzetes karamellás íze van. Leggyakrabban a Fülöp-szigetekről és Délkelet-Ázsia más részeiről származik. A kókuszpálma tömegéből készül. A kókuszpálma virágának levágásával és a folyékony nedv tartályokba gyűjtésével nyerik. Ezt a folyadékot ezután addig melegítik, amíg a víz nagy része el nem párolog. A végeredmény barna cukor.
A kókuszcukor kevés feldolgozáson megy keresztül, így a többi finomítatlan cukorhoz hasonlóan megőrzi természetes vitaminjainak, ásványi anyagainak, rostjainak és antioxidánsainak egy részét. A kókuszcukor legfőbb előnye, hogy nem esik át olyan mesterséges feldolgozáson, mint a fehér cukor. A kókuszcukor teljesen természetes termék, és nem nyerik ki semmiféle finomítási eljárással.
Ez a cukor ízben és kalóriatartalomban nagyon hasonlít a hagyományos cukorhoz. A fehér cukorhoz képest feleakkora a glikémiás indexe.A kókuszcukor GI-je 35. Kipróbálhatod ezt a lehetőséget, ha már kipróbáltad a különböző cukorfajtákat, és azt tervezed, hogy egyszer s mindenkorra lemondasz a fehér cukorról.
A kókuszcukor kevés feldolgozáson megy keresztül, így a többi finomítatlan cukorhoz hasonlóan megőrzi természetes vitaminjainak, ásványi anyagainak, rostjainak és antioxidánsainak egy részét. A kókuszcukor legfőbb előnye, hogy nem esik át olyan mesterséges feldolgozáson, mint a fehér cukor. A kókuszcukor teljesen természetes termék, és nem nyerik ki semmiféle finomítási eljárással.
Ez a cukor ízben és kalóriatartalomban nagyon hasonlít a hagyományos cukorhoz. A fehér cukorhoz képest feleakkora a glikémiás indexe.A kókuszcukor GI-je 35. Kipróbálhatod ezt a lehetőséget, ha már kipróbáltad a különböző cukorfajtákat, és azt tervezed, hogy egyszer s mindenkorra lemondasz a fehér cukorról.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?