Kígyó gyökér nagyobb
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Rdesno, Serpentine nagyobb, Bistorta major
A kígyógyökér egy évelő gyógynövény, amely a mérsékelt égövi Európában és Ázsiában nő. Főként hegyi réteken található meg. Akár 100 cm magasra is megnő, és rózsaszín virágzata fülre hasonlít. A gyógynövény gyökere és rizómája a népi gyógyászatban is helyet kapott, amikor is széles körben használták a gyomor- és bélgyulladás, valamint az erős menstruációs vérzés kezelésére. Ezenkívül erősíti az immunrendszert, használják aranyér, hasmenéses betegségek kezelésére és elnyomja a szájüreg gyulladásos folyamatait. Gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik. Külső használatra a kígyógyökér jó a haj erősítésére. a kígyógyökeret főzetként, gargalizáláshoz készítik, vagy kenőcsökbe készítik a bőr ekcéma és a felfázás kezelésére. Terhes és szoptatós nőknek nem alkalmas, érzékenyeknél hányingert és hányást okozhat.
Blog
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?