Kardamomfa
Ez egy indiai fűszer, amely egy kis dugó formájában van, benne fekete magokkal. Intenzív, de enyhén édes íze van.Édes és sós receptekben egyaránt használják. A kardamom egyes vegyületei harcolnak a rák ellen, és megállíthatják a daganatok növekedését. Magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően segít csökkenteni a magas vérnyomást és a vércukorszintet. Antioxidáns vegyületei segítenek megvédeni a sejteket a károsodástól, lassítják és megelőzik a gyulladást a szervezetben.csökkenti a gyomorfekélyek számát, és segít megvédeni az emésztési problémáktól. A rossz lehelet megszüntetésére használják, és rágógumikban is szerepel. Javítja a légzést azáltal, hogy serkenti a jobb oxigénfelvételt és megkönnyíti a levegő tüdőbe jutását emberekben és állatokban. A kardamom beépítése a főzési étrendbe hatékony módja az egészség javításának.