Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Kanadai áfonya

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Vaccinium corymbosum

Kanadai áfonya, más néven blueberry. Az áfonya lila gyümölcs, amely alacsony kalóriatartalmú, de tápanyagokban gazdag. Az áfonyának 2 alaptípusa van - a kanadai áfonya és a vad áfonya. Az áfonya a kék színezék myrtilin nevű festékanyagot tartalmazza, amely a szabad gyököket elkapja. Mind az érett lila gyümölcsöt, mind a leveleket egészségügyi célokra használják. A kanadai áfonya a szénhidrátokon kívül színezéket, szerves savakat, A-, B-, C-, E-, K-vitaminokat és ásványi anyagokat, különösen vasat, kalciumot, mangánt, cinket, nátriumot, káliumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz. Ezeknek az anyagoknak köszönhetően ez az áfonya növeli az immunitást, segít megtisztítani a szervezetet, hasznos a hasmenés kezelésében, elősegíti a szem egészségét, támogatja az emésztőrendszert, csökkenti a vércukorszintet és nyugtatja az idegrendszert.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
Fisetin: Új remény a sejtek egészségére
A fisetin egy természetes flavonoid, amely egyes gyümölcsökben és zöldségekben, például az eperben, az almában, a kiviben, a paradicsomban és a hagymában található. Ez a vegyület egyre nagyobb érdeklődésre tart számot potenciális egészségügyi előnyei miatt, különösen az öregedés és a sejtműködés támogatása terén.
Hibák a bőrápolásban
Hibák a bőrápolásban
A megfelelő bőrápolás az egészséges és ragyogó megjelenés kulcsa. Mégis sokan követnek el olyan hibákat, amelyek károsíthatják vagy ronthatják a bőrt. Nézzük a leggyakoribb hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
Prebiotikumok: táplálkozás a bélrendszer és az egészség érdekében
A prebiotikumok az egészséges emésztőrendszer fenntartásának egyik legfontosabb tényezői. A probiotikumokkal ellentétben, amelyek közvetlenül élő mikroorganizmusok, a prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyek a bélben élő hasznos baktériumok táplálékául szolgálnak. Miért olyan fontosak, és hol találhatjuk meg őket?
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
Természetes édesítőszerek: A cukor egészségesebb alternatívája
A természetes édesítőszerek egyre népszerűbbek a finomított cukor alternatívájaként. Édes ízt kínálnak, de gyakran alacsonyabb kalóriatartalommal és jobb táplálkozási tulajdonságokkal. Emellett kíméletesebbek lehetnek a szervezetünkhöz és kevésbé terhelik a vércukorszintet. Milyen típusú természetes édesítőszerek léteznek, és mi teszi őket egyedivé?